Universiteit Leiden

nl en

Mignon de Lange

Docent

Naam
Mr. M.H. de Lange
Telefoon
+31 71 527 8549
E-mail
m.h.de.lange@law.leidenuniv.nl

Mignon de Lange is sinds augustus 2012 verbonden aan het Instituut voor Metajuridica als coördinator Leiden Law Practices (LLP).

Meer informatie over Mignon de Lange

Mr. Mignon de Lange (Voorburg, 1963) heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Sinds augustus 2012 is zij coördinator van Leiden Law Practices (LLP). LLP valt onder de afdeling Moot Court (Metajuridica).

Na haar studie was Mignon 14 jaar werkzaam als advocaat, waarvan 12 jaar bij Houthoff Buruma in Amsterdam. Vervolgens verleende zij juridische adviezen vanuit haar eigen bedrijf, voornamelijk op het terrein van het contractenrecht. Ook werkte zij bij de Universiteit van Amsterdam als docent Aansprakelijkheidsrecht en als (vervangend) coördinator van het vak Fusies & Overnames en Joint Ventures en begeleidde zij bachelorscripties. Tevens doceerde zij verscheidene keren het vak Practicum Burgerlijk Recht bij de Afdeling Burgerlijk Recht van de Leidse Rechtenfaculteit. Daarnaast gaf zij vaardigheidstrainingen (schrijfvaardigheid en presentatie) aan advocaten.

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • Moot Court

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer A.3.09

Contact

  • Opgenomen in intern register
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.