Universiteit Leiden

nl en

Lys Van de Voorde

Docent

Naam
L. Van de Voorde
Telefoon
+31 71 527 1506
E-mail
l.van.de.voorde@law.leidenuniv.nl

Lys Van de Voorde is als docent Criminologie verbonden aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Lys Van de Voorde

Lys Van de Voorde is als docent Criminologie verbonden aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden. Zij voltooide in 2020 haar masteropleiding in de Criminologische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven (magna cum laude). Aansluitend heeft zij de masteropleiding Klinische Forensische Psychologie gevolgd aan Tilburg University. Gedurende deze opleiding heeft zij deeltijds als student- en onderzoeksassistente gewerkt. Doorheen haar studieloopbaan heeft zij o.a. onderzoek gevoerd naar automutilatie in detentie, morele ontwikkeling in kinderen en adolescenten, en radicalisering van vrouwen (in een detentiecontext). Naast het hanteren van meer klassieke onderzoeksdesigns, heeft zij tevens expertise in het schrijven van systematische literatuuronderzoeken.

Onderwijs

Als docent is Lys o.a. betrokken bij de bachelorvakken Daders (van Cybercrime) en de mastervakken Forensische Psychiatrie, Criminalistiek en Bewijswaardering, en Inleiding Cold Cases. Daarnaast begeleidt zij studenten bij het schrijven van hun bachelorthesis.

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B3.35

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.