Universiteit Leiden

nl en

Lisa Ansems

Universitair docent

Naam
Mr.dr. L.F.M. Ansems
Telefoon
+31 71 527 5714
E-mail
l.f.m.ansems@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-7389-308X

Lisa Ansems is werkzaam als universitair docent bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie.

Meer informatie over Lisa Ansems

Sinds september 2023 is Lisa Ansems werkzaam als universitair docent bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden. Zij is verbonden aan zowel de afdeling Strafrecht als de afdeling Criminologie.

In de jaren daarvoor werkte Lisa bij hetzelfde Instituut als postdoctoraal onderzoeker, waar zij werkzaamheden verrichtte voor het onderzoeksprogramma Conflictoplossende Instituties (COI). Haar aanstelling in Leiden volgde op een promotieonderzoek aan de Universiteit Utrecht, waar Lisa onderzoek deed naar ervaren procedurele rechtvaardigheid vanuit het perspectief van verdachten in strafzaken. Lisa zet haar onderzoek naar ervaren procedurele rechtvaardigheid voort binnen haar huidige onderzoekslijn, waarbij zij zich daarnaast richt op concepten als vertrouwen en legitimiteit, deels binnen de context van (bedrijfsmatige) milieucriminaliteit.

De afgelopen jaren is Lisa betrokken geweest bij verschillende andere empirisch-juridische onderzoeksprojecten, waaronder een onderzoek naar probleemoplossende rechtspraak, naar de beklagprocedure ex artikel 12 van het Wetboek van Strafvordering en naar klassenjustitie in de Nederlandse strafrechtketen. Lisa’s onderzoek is gepubliceerd in nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften. Daarnaast presenteert ze haar onderzoek tijdens nationale en internationale conferenties en verzorgt zij onderwijs aan bachelor- en masterstudenten, promovendi en professionals. 

Raadpleeg het CV van Lisa Ansems

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B3.14

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Centrale Raad van Beroep lid klankbordgroep Centrale Raad van Beroep
  • Recht der Werkelijkheid redactielid
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.