Universiteit Leiden

nl en

Kim Stroet

Universitair docent

Naam
Dr. K.F.A. Stroet
Telefoon
+31 71 527 3955
E-mail
k.f.a.stroet@fsw.leidenuniv.nl

Kort CV

Sinds september 2014 ben ik aangesteld als universitair docent bij het instituut Pedagogische Wetenschappen. Mijn onderzoek valt binnen het onderzoeksprogramma ‘Ontwikkeling van onderwijspraktijken’ van de programmagroep Onderwijswetenschappen.

Ik heb sociale psychologie (2006) en sociologie (2009) gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Aan dezelfde universiteit heb ik in 2014 mijn promotieonderzoek afgerond, naar effecten van de leeromgeving op de motivatieontwikkeling van leerlingen in het VMBO.

CV Kim Stroet (2014)

Onderzoek

Hoe is de leeromgeving van invloed op de motivatie van kinderen voor school? In mijn huidige onderzoek probeer ik meer inzicht te krijgen in de vraag hoe docent-leerling interacties betekenis krijgen voor leerlingen en van invloed zijn op hun motivatie. Hierbij maak ik onder meer gebruik van ‘Self-Determination Theory’ ( Deci & Ryan, 1985; Ryan & Deci, 2000).

Daarnaast ben ik geïnteresseerd in vragen naar adequate implementatie van interventies in het onderwijs bedoeld om de motivatie van leerlingen te ondersteunen. In mijn onderzoek combineer ik kwantitatieve analyses met kwalitatieve analyses van bijvoorbeeld videobeelden van docent-leerling interacties of interviews.

Deci, E. L., & Ryan, R. M. (1985). Intrinsic motivation & self-determination in human behavior. New York, NY: Plenum Press.

Ryan, R. M, & Deci, E. L. (2000). Self-determination theory and the facilitation of intrinsic motivation, social development, and well-being. American Psychologist, 55(1), 68-78. 

 

Zie Engelstalig profiel Kim Stroet

Universitair docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Onderwijswetenschappen

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 4B05A

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.