Universiteit Leiden

nl en

Jyothi Thrivikraman

Universitair docent

Naam
Dr. J.K. Thrivikraman
Telefoon
+31 70 800 9500
E-mail
j.k.thrivikraman@luc.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-4040-7529

Jyothi Thrivikraman is universitair docent Global Health. In 2012 promoveerde zij in Social Policy aan de Heller School of Social Policy and Management (Brandeis University) in Waltham, Massachusetts (USA). Voor haar promotieonderzoek richtte Jyothi zich op de omvang en de gevolgen van medische schulden voor mensen in schuldsaneringstrajecten in de Verenigde Staten. Daarnaast heeft ze ook een master’s opleiding in Public Health gevolgd aan de Rollins School of Public Health (Emory University) in Atlanta, GA (USA).

Meer informatie over Jyothi Thrivikraman

Tijdens haar carrière is Jyothi in afwisselende functies werkzaam geweest. Zo gaf zij korte tijd les aan het College of Health Sciences van de Universiteit van Michigan Flint.  Na haar verhuizing naar Singapore werkte Jyothi bij de Health Promotion Board en vervolgens bij het Genomic Institute of Singapore. 

Sinds 2017 is Jyothi verbonden aan het Leiden University College. Sinds haar komst naar LUC richt haar onderzoek zich op voedselverspilling en voedselonzekerheid.  Ze maakte deel uit van een samenwerkingsverband met een aantal LUC collega’s dat werd ondersteund door een prijs van het Central Innovation District van de gemeente Den Haag. Hierbij deed zij onderzoek naar voedselverspilling als een uitdrukking van identiteit, welvaart, sociale en ecologische rechten en verantwoordelijkheden. Vanuit deze ervaring ontwikkelde zich haar interesse in participatief actieonderzoek (participatory action research - PAR) en maatschappelijke betrokkenheid.  Veel van haar huidige projecten bevinden zich op het snijvlak van participatief actieonderzoek en voedselonzekerheid/verspilling. Jyothi heeft een Global Transformations and Governance Challenges (GTGC) beurs ontvangen voor een interfacultair project getiteld: 'The many faces of food markets during COVID-19: Stories of solidarity and change through and with food'.  Ze werkte ook samen met het Institute Security Studies aan een project over voedselmarkten tijdens corona. 

Toekomstige onderzoeksplannen omvatten een samenwerking met Humanities across Borders over 'Storytelling as Pedagogy', een interfacultaire KIEM-beurs over voedselarmoede en stigma, evenals een samenwerking met de Universiteit van Birmingham (UK) over voedselonzekerheid in het Verenigd Koninkrijk en Nederland.  Tot slot maakte Jyothi deel uit van een succesvolle startersbeurs getiteld ‘Refloc: Resilient Ecosystems and Flourishing Communities’.  

Academische expertise

•    Gezondheidsbeleid en -ontwikkeling
•    Participatief actieonderzoek
•    Verspilling
•    Voedselonzekerheid
•    Gezondheidsbevordering en gedragsverandering

Vakken

•    Global Health Policy
•    Social Determinants of Health
•    Global Challenges: Prosperity
•    Health Promotion and Disease Prevention
•    Qualitative Methods

Universitair docent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Leiden University College

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.11

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.