Universiteit Leiden

nl en

Jaap Dinkelman

Pre-PhD kandidaat / gast

Naam
Drs. J. Dinkelman BComm
Telefoon
+31 70 800 9589
E-mail
j.dinkelman@fgga.leidenuniv.nl

Jaap Dinkelman participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre The Hague. Werktitel proefschrift: 'The State of Technology - How smart cities deal with public values'

Meer informatie over Jaap Dinkelman

Van 2006 tot 2014 studeerde Jaap Dinkelman aan de Hanzehogeschool in Groningen. De zoektocht naar de juiste studie bracht hem onder andere langs de opleidingen Technische Bedrijfskunde en Rechten. Uiteindelijk bleek de opleiding Communicatie het beste aan te sluiten bij zijn brede interesse. Na het afronden van deze studie is Jaap als trainee aan de slag gegaan bij de gemeente Den Haag. In zijn eerste functie werkte hij als communicatieadviseur bij de afdeling Communicatiestrategie.

Na een jaar in het communicatieveld maakte Jaap de overstap naar het werken aan beleid. Op de beleidsafdeling van de Dienst Stadsbeheer is zijn interesse voor overheidsbeleid, en dan specifiek gericht op de openbare ruimte, tot stand gekomen. De behoefte om meer te leren over hoe en waarom de overheid werkt zoals hij werkt was de aanleiding om in 2018 te starten met de masteropleiding Management van de Publieke Sector aan de Universiteit Leiden. Deze master rondde hij in 2019 af met een scriptie over de op dat moment bijna 20 jaar durende discussie over statiegeld op kleine plastic flesjes, getiteld Gekweld door statiegeld - Een onderzoek naar de statiegelddiscussie in Nederland.

Tijdens de master kwam Jaap in aanraking met vraagstukken waarin technologie, ethiek en publieke waarden samenkomen. De toenemende mate waarmee technologie in de openbare ruimte wordt ingezet en de vraag hoe dit samengaat met publieke waarden, vormt dan ook de basis voor zijn toekomstige proefschrift.

Pre-PhD kandidaat / gast

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Dual PhD Centre

Werkadres

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.