Universiteit Leiden

nl en

F Jansen

Hoogleraar Minimaal invasieve heelkundige technieken en technologie

Naam
Prof.dr. F.W. Jansen
Telefoon
+31 71 526 2871
E-mail
f.w.jansen@lumc.nl
ORCID iD
0000-0002-5300-1694

Frank Willem Jansen is hoogleraar gynaecologie en sinds 2009 benoemd aan zowel de Universiteit Leiden, als aan de Technische Universiteit Delft. Dat laatste lijkt niet in de lijn der verwachtingen, maar past juist geheel in de ondezoeks-en onderwijslijn die hij inhoud geeft. Hoe kunnen nieuwe technologieën en innovaties veilig in het medisch veld worden geïmplementeerd en op de patiënt worden toegepast? Als een van de initiatiefnemers van de studie Klinische technologie/Technical Medicine, waarvan hij thans opleidingsdirecteur in het LUMC is, wordt daaraan een extra boost gegeven.

Meer informatie over F Jansen

Frank Willem Jansen is hoogleraar gynaecologie en sinds 2009 benoemd aan zowel de Universiteit Leiden, als aan de Technische Universiteit Delft. Dat laatste lijkt niet in de lijn der verwachtingen, maar past juist geheel in de onderzoeks- en onderwijslijn die hij inhoud geeft. Hoe kunnen nieuwe technologieën en innovaties veilig in het medisch veld worden geïmplementeerd en op de patiënt worden toegepast? Als een van de initiatiefnemers van de studie Klinische technologie/Technical Medicine, waarvan hij thans opleidingsdirecteur in het LUMC is, wordt daaraan een extra boost gegeven.

Klinische technologie

De leeropdracht luidt klinische evaluatie van Minimaal Invasieve Chirurgische technieken en Technologieën, waarbij onderzoek wordt geïnitieerd  naar patiënt veilige implementatie van nieuwe technieken en technologieën in het medisch (chirurgisch) proces. Innovaties, ontwikkeld aan onder meer de TU Delft worden beoordeeld op hun merites en de medisch toepasbare kanten worden daarbij wetenschappelijk geëvalueerd.

Wetenschappelijke carrière

De geneeskundestudie werd volbracht aan de Rijks Universiteit Groningen en de opleiding tot gynaecoloog vond plaats in het LUMC (voormalig AZL). Hij promoveerde aan de Leidse Universiteit op het proefschrift Laparoscopische Chirurgie in de Gynaecologie in 1997. Benoeming tot hoogleraar was in 2009, zowel Leiden als aan de TU Delft. Zijn oratie droeg de titel Minimaal Invasieve Chirurgie: technologie met de witte jas. In 2014 werd hij officieel benoemd tot Medical Delta hoogleraar.

Prijzen en eervolle benoemingen

  • 2014 Honourable member of the British Society of Endoscopic surgery (BSGE)
  • 2017 Erelid van de Nederlandse Vereniging van Endoscopische Chirurgie

Hoogleraar Minimaal invasieve heelkundige technieken en technologie

  • Faculteit Geneeskunde
  • Divisie 3
  • Gynaecologie

Werkadres

LUMC Hoofdgebouw
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
Kamernummer K6-P

Contact

Emeritus hoogleraar Minimaal invasieve heelkundige technieken en technologie

  • Faculteit Geneeskunde
  • Divisie 3
  • Gynaecologie

Werkadres

LUMC Hoofdgebouw
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
Kamernummer K6-P

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.