Universiteit Leiden

nl en

Eva Polman

Promovendus

Naam
Mr. E.L.T. Polman
Telefoon
+31 71 527 6360
E-mail
e.l.t.polman@law.leidenuniv.nl

Eva Polman is sinds september 2022 verbonden aan het Instituut voor Metajuridica als Uytenbogaert-promovenda. Binnen de Leerstoel Verdraagzaamheid (de Uytenbogaert Leerstoel, ingesteld door de Stichting Leerstoel Uytenbogaert) verricht zij onderzoek naar, en verzorgt zij onderwijs over, filosofische, historische en juridische aspecten van tolerantie.

Meer informatie over Eva Polman

Eva Polman is sinds september 2022 werkzaam aan de Universiteit Leiden als promovenda aan het Instituut voor Metajuridica (Faculteit der Rechtsgeleerdheid).
Zij behaalde de bachelor rechtsgeleerdheid aan de UvA, volgde een minor Entrepreneurship aan de Amsterdam Business School en studeerde een half jaar aan de Universiteit van Stellenbosch. 
Nadat ze stage liep bij de Nederlandse ambassade in Pretoria, cultureel debatcentrum de Nieuwe Poort en advocatenkantoor Prakken d’Oliveira Human Rights Lawyers, sloot zij haar studietijd af met de master Staats- en bestuursrecht, inclusief extra vakken van de master Filosofie van Cultuur en Bestuur aan de VU. Voorafgaand aan haar promotieplaats was Eva werkzaam als bestuurslid bij Stichting Rechtswinkel Migranten en als jurist bij de Kiesraad.

Onderzoek

Het promotieonderzoek van Eva maakt deel uit van het onderzoeksproject ‘Het Europese gesprek over tolerantie’ dat verricht wordt binnen de Leerstoel Verdraagzaamheid. Daarbinnen richt haar onderzoek zich onder meer op de jurisprudentie van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, dat benut wordt als juridische en geesteswetenschappelijke bron om inzicht te verkrijgen in het denken over (de grenzen van) tolerantie binnen Europa. Drie onderwerpen staan daarbij centraal: de vrijheid van religie (art. 9 EVRM), de vrijheid van meningsuiting (art. 10 EVRM) en de vrijheid van vereniging (art. 11 EVRM). 
Verder maakt het onderzoek deel uit van het onderzoeksprogramma The Legitimacy and Effectiveness of Law & Governance in a World of Multilevel Jurisdictions (LELG), een van de onderzoeksprogramma’s van het E.M. Meijers Instituut (FdR). Het onderzoek wordt uitgevoerd onder begeleiding van prof. dr. B.R. Rijpkema (FdR en FGW) en dr. T.E.M. Krijger (FGW).

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • Encyclopedie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer A3.28

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.