Universiteit Leiden

nl en

Emiel van der Hart

Docent

Naam
E.P. van der Hart
Telefoon
+31 71 527 4015
E-mail
e.p.van.der.hart@iclon.leidenuniv.nl

'Ik geef sinds 2010 geschiedenis op verschillende scholen in de regio Den Haag; sinds 2012 met veel plezier op het Segbroek College in Den Haag. In 2020 ben ik daarnaast gaan werken bij het ICLON als supervisor (lerarenopleider), later aangevuld met werkzaamheden op het gebied van vakdidactiek geschiedenis en het geven van de basiscursus coachingsvaardigheden (vakcoachtraining).

In mijn onderwijscarri├Ęre heb ik veel stagiaires begeleid als vakcoach en als schoolopleider/BOS, zowel studenten van het ICLON als van tweedegraads lerarenopleidingen.

Als trainer is mijn insteek vooral tussen docenten die de cursus volgen het gesprek op gang te brengen hoe we coachen en begeleiden, en hoe we daarin afstemmen op de behoeftes van alle belanghebbende partijen: de student zelf, de school, de opleiding, de leerlingen en de vakcoach.

De cursus is voor mij geslaagd wanneer ik terugkrijg van de cursisten dat ze zich bewuster bekwaam voelen op het gebied van het coachen van een stagiair, en dat ze de meerwaarde van de door mij aangereikte gereedschappen zien in het stimuleren van groei van toekomstige leraren.'

Docent

  • ICLON
  • Opleiden

Werkadres

Willem Einthoven
Kolffpad 1
2333 BN Leiden
Kamernummer B4.23

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.