Universiteit Leiden

nl en

Eefke de Haan

Duale promovendus/gast

Naam
E.J. de Haan
Telefoon
+31 70 800 9589
E-mail
e.j.de.haan@fgga.leidenuniv.nl

Eefke de Haan participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre The Hague. Werktitel proefschrift: 'Van kamer tot container. Geschiedenis van studentenhuisvesting in Nederland'.

Meer informatie over Eefke de Haan

Eefke de Haan studeerde Geschiedenis en Nederlands aan NLO D’Witte Leli en aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna werkte zij voor de gemeenten Amsterdam en Leiden in diverse functies in de volkshuisvesting. Vanaf 2008 is zij strateeg bij de gemeente Leiden. Zij is onder meer secretaris en ambtelijk voorzitter van het Netwerk Kennissteden Nederland, een bestuurlijk samenwerkingsverband van de twaalf universiteitssteden en hun universiteiten, de VSNU, de Vereniging Hogescholen en Kences, de kennisorganisatie voor studentenhuisvesters. Zij trad daarnaast op als docent aan de Bestuursacademie Nederland en aan de Leidse Academie.

Met het werk aan haar proefschrift over de geschiedenis van studentenhuisvesting in Nederland legt Eefke verbinding tussen haar huidige beroepspraktijk, haar jarenlange ervaring in de volkshuisvesting en haar passie voor geschiedenis. Zij streeft ernaar, dat de resultaten van het onderzoek gebruikt zullen kunnen worden in de beleidspraktijk van studentensteden, hun kennisinstellingen, studentenhuisvesters, overheden en andere partners in en van de stad.

Duale promovendus/gast

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Dual PhD Centre

Werkadres

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Contact

Promovendus / gast

  • Faculteit der Geesteswetenschappen
  • Instituut voor Geschiedenis
  • Economische en Sociale geschiedenis
  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.