Universiteit Leiden

nl en

Ebbe Rogge

Universitair docent

Naam
E. Rogge MSc MA LLM PhD
Telefoon
+31 71 527 1326
E-mail
e.rogge@law.leidenuniv.nl

Ebbe Rogge is sinds 1 december 2017 als Universitair Docent verbonden aan het Instituut voor Privaat Recht.

Meer informatie over Ebbe Rogge

Opleiding en loopbaan

Ebbe is werkzaam als Senior Toezichthouder bij de Autoriteit Financiële Markten. Daarvoor werkte hij enkele Jaren als Technical Specialist binnen Specialist, Wholesale, and Investment Supervision bij de Financial Conduct Authority. Als toezichthouder neemt hij deel binnen werkgroepen van ESMA, EBA en de ESRB. Hij werkte voor verscheidene investment banks in de Londense City, alwaar hij quant teams heeft geleid bij het ontwikkelen van waarderings- en risicomanagement modellen voor complexe derivaten.

Hij studeerde Toegepaste Wiskunde aan de  Universiteit Twente (ingenieur, gelijkwaardig aan M.Sc.). Toen hij later terugkeerde naar de academische wereld, behaalde hij een M.A. in Japanese Studies (with Distinction) aan de School of Oriental and African Studies, University of London, en een LL.M. in International Corporate Governance, Financial Regulation, and Economic Law (with Distinction) aan het Institute of Advanced Legal Studies, School of Advanced Studies, University of London. Hij keerde terug naar de School of Oriental and African Studies, University of London, waar hij zijn Ph.D. in Rechten behaalde voor zijn proefschrijft over het verbeteren van corporate governance bij banken in het VK, inclusief een rechtsvergelijking met verandering in corporate governance in Japan.

Ebbe had zijn Call to the Bar of England & Wales als een Prince of Wales Scholar door Gray’s Inn (hij heeft op dit moment geen practising certificate). Hij is een Member of the Chartered Institute of Arbitrators.

Onderzoeksgebieden

Ebbe is geïnteresseerd in financieel recht, financieel toezicht en corporate governance. Hij is in het bijzonder geïnteresseerd vanuit het oogpunt van rechtsvergelijking en behoudt een interesse in Japan en East Asia in het algemeen.

Onderwijs

Voor zijn aanstelling aan Leiden Law School, heft Ebbe een verscheidenheid aan vakken verzorgd aan de School of Oriental and African Studies, University of London, waaronder: Contract Law (UG); International Management in Japan & Korea (UG); Financial Analysis (PG); Banking and Capital Markets (PG); and Management in Japan (PG). Hij verzorgd nu een gedeelte van het onderwijs binnen het Financial Law master’s programma.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Financieel Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer FLEX

Contact

Publicaties

  • Autoriteit Financiële Markten Senior Toezichthouder

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie