Universiteit Leiden

nl en

Dirk Broekhuijsen

Universitair docent

Naam
Mr.dr. D.M. Broekhuijsen
Telefoon
+31 71 527 8806
E-mail
d.m.broekhuijsen@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-1986-0284

Dirk Broekhuijsen (1987) is als docent verbonden aan de afdeling Belastingrecht van de Universiteit Leiden. Hij studeerde belastingrecht in Leiden en rechten aan Durham University (cum laude). In 2017 is hij gepromoveerd op het proefschrift met de titel “A Multilateral Tax Treaty: Designing an Instrument to Modernise International Tax Law” . Dirk Broekhuijsen wordt voor 4 uur per week door zijn werkgever de Belastingdienst aan de Afdeling Belastingrecht ter beschikking gesteld

Meer informatie over Dirk Broekhuijsen

Leiden Law Blog

Promotores

Voor zijn onderzoek heeft Dirk de tweejaarlijkse dissertatieprijs 2016-2017 van de Vereniging voor Belastingwetenschap gewonnen, een prijs die wordt uitgereikt aan de auteur van het beste Nederlandse proefschrift op het gebied van het belastingrecht. Ook won hij in 2014 de IFA President YIN Scientific Award een prijs uitgereikt door de International Fiscal Association voor zijn artikel ‘A Modern Understanding of Article 31(3)(c) VCLT: A New Haunt for the Commentaries to the OECD Model?’. 

Dirks promotieonderzoek ging over multilaterale samenwerking in het internationale belastingrecht. Zijn onderzoeksbelangstelling gaat voornamelijk uit naar de vraag hoe een multilateraal verdrag in het internationale belastingrecht moeten worden vormgegeven en toegepast. Ook is Dirk geïnteresseerd in de doorwerking van soft-law van de OESO, in verdragsinterpretatie en in de rol van het EU- en het volkerenrecht op het internationale belastingrecht.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Belastingrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 2.20

Contact

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Belastingrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B2.20

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.