Universiteit Leiden

nl en

Dirk Broekhuijsen

Docent/onderzoeker

Naam
Mr.dr. D.M. Broekhuijsen
Telefoon
+31 71 527 8806
E-mail
d.m.broekhuijsen@law.leidenuniv.nl

Dirk Broekhuijsen (1987) is als docent verbonden aan de afdeling Belastingrecht van de Universiteit Leiden. Hij studeerde belastingrecht in Leiden en rechten aan Durham University (cum laude). In 2018 is hij gepromoveerd op het proefschrift met de titel “A Multilateral Tax Treaty: Designing an Instrument to Modernise International Tax Law” .

Meer informatie over Dirk Broekhuijsen

Leiden Law Blog

In het kader van zijn promotieonderzoek was hij in 2014 Ernst Mach Visiting Research Scholar aan het Institute for Austrian and International Tax Law van de Wirtschaftsuniversität Wien. In datzelfde jaar won hij de IFA President YIN Scientific Award, een prijs uitgereikt door de International Fiscal Association voor zijn artikel ‘A Modern Understanding of Article 31(3)(c) VCLT: A New Haunt for the Commentaries to the OECD Model?’.

Dirks promotieonderzoek ging over multilaterale samenwerking in het internationale belastingrecht. Zijn onderzoeksbelangstelling gaat voornamelijk uit naar de vraag hoe een multilateraal verdrag in het internationale belastingrecht moeten worden vormgegeven en toegepast. Ook is Dirk geïnteresseerd in de doorwerking van soft-law van de OESO, in verdragsinterpretatie en in de rol van het EU- en het volkerenrecht op het internationale belastingrecht.

Docent/onderzoeker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Belastingrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 2.20

Contact

Publicaties

  • Belastingdienst Belastinginspecteur

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie