Universiteit Leiden

nl en

Claudia Bouteligier

Buitenpromovendus

Naam
Mr. C. Bouteligier
Telefoon
+31 71 527 6360
E-mail
c.bouteligier@law.leidenuniv.nl

Claudia Bouteligier is sinds april 2013 verbonden aan het Instituut voor Metajuridica (afdeling Encyclopedie van de rechtswetenschap) als docent-onderzoeker.

Meer informatie over Claudia Bouteligier

Mr. C. (Claudia) Bouteligier is docent-onderzoeker bij de afdeling Encyclopedie van de Rechtswetenschap. Zij studeerde Rechtsgeleerdheid (BA) en Encyclopedie en Filosofie van het Recht (LLM) aan de Universiteit Leiden en was eerder als junior docent werkzaam bij de afdeling Encyclopedie. Tevens doceerde zij als gastdocent Dostojevski bij de afdeling Rechtsfilosofie. Momenteel doceert zij de vakken ‘Inleiding recht’, ‘Grondslagen van het recht’ en ‘Methoden en technieken van de rechtswetenschap’ in de propedeuse en een deel binnen het keuzevak ‘Recht en literatuur’.

Sinds januari 2014 werkt zij aan een dissertatie over ‘recht en literatuur’. Dit onderzoek spitst zich toe op een aantal kernveronderstellingen binnen dit interdisciplinaire vakgebied. Aan de hand van Dostojevski, Buber en Sartre wordt een personalistisch perspectief op 'recht en literatuur' geïntroduceerd. Dit kader is tevens het uitgangspunt voor de beantwoording van de vraag wat nu het belang van literatuur is voor het recht en voor juristen (m.n. de rechter).

Buitenpromovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • Encyclopedie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer A 3.28

Contact

Gastmedewerker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • Encyclopedie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer Flex

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie