Universiteit Leiden

nl en

Carola Schoor

Senior programmaleider Politiek en Bestuur

Naam
Dr. C.E. Schoor
Telefoon
+31 6 2832 1612
E-mail
c.e.schoor@fgga.leidenuniv.nl

Carola Schoor is programmaleider Politiek & Bestuur bij het Centre for Professional Learning (CPL) van de Universiteit Leiden, Faculteit Governance and Global Affairs. In 2020 promoveerde zij cum laude op het onderwerp Politieke Stijl. Daarvoor werkte zij in verschillende functies in het politieke en bestuurlijke domein. Zo was zij senior Public Affairs adviseur voor de Vereniging van Nederlandse Universiteiten (VSNU), werkte ze in Brussel als persvoorlichter van een Nederlands lid van het Europees Parlement en in Den Haag als onderwijsjournalist.

Meer informatie over Carola Schoor

Naast programmaleider is Carola Schoor actief als onderzoeker en trainer/adviseur in Politieke Stijl. Op basis van haar proefschrift ontwikkelde zij een model dat communicatiemedewerkers kunnen gebruiken om beter aan te sluiten op de politieke stijl van hun bestuurder. Bestuurders kunnen zelf aan de hand van zes archetypen hun eigen authentieke stijl beter begrijpen en verder ontwikkelen. 

Ten slotte is Carola Schoor voorzitter van de commissie PrinsjesRede, een jaarlijkse wedstrijd rond politieke speeches. Dit is een onderdeel van het Prinsjesfestival dat jaarlijks rond Prinsjesdag de democratie viert.

Carola Schoor publiceert regelmatig voor een wetenschappelijk en breder publiek.

Senior programmaleider Politiek en Bestuur

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Centre for Professional Learning

Werkadres

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.