Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Arthur van Buitenen

Pre PhD kandidaat


Naam Drs. J.C.J. van Buitenen
Telefoon +31 70 800 9589
E-mail j.c.j.van.buitenen@fgga.leidenuniv.nl

Werktitel proefschrift: 'Building Coalitions in Global Regimes'. Participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre The Hague.

Meer informatie Arthur van Buitenen

Arthur van Buitenen onderzoekt de rol van het internationaal bedrijfsleven en coalitievorming in mondiale op duurzaamheid gerichte voedselproductie regimes. Zijn doel is om met meer inzicht in de dynamiek van deze regimes bij te dragen aan meer effectiviteit en meer duurzaamheid. Arthur is werkzaam bij de Rabobank waar hij de mogelijkheden onderzoekt duurzaamheid bij de Rabobank te vergroten.

Voorheen was Arthur acht jaar partner en verantwoordelijk voor de Nederlandse public affairs activiteiten bij Ketchum. Tevens was hij Europees practice group leader voor Corporate Social Responsibility. Initiator en coördinator van het Nederlands Instituut voor Telemedicine, politiek secretaris van de Tweede-Kamerfractie van D66 en medewerker van de D66 delegatie in het Europees Parlement. Arthur was ook gemeenteraadslid in Den Haag voor D66. Hij studeerde politicologie en Europees en internationaal recht aan de Universiteit Leiden van 1987 tot 1994.

Geen relevante nevenwerkzaamheden