Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Arthur van Buitenen

Pre PhD kandidaat

Naam Drs. J.C.J. van Buitenen
Telefoon +31 70 800 9589
E-mail j.c.j.van.buitenen@fgga.leidenuniv.nl

Werktitel proefschrift: 'Building Coalitions in Global Regimes'. Participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre The Hague.

Meer informatie Arthur van Buitenen

Arthur is werkzaam bij de Rabobank waar zijn opdracht is om vanuit duurzaamheid de reputatie van de bank te versterken bij klanten, stakeholders en het Nederlands publiek.

Voorheen was Arthur acht jaar partner en verantwoordelijk voor de Nederlandse public affairs activiteiten bij Ketchum. Tevens was hij Europees practice group leader voor Corporate Social Responsibility. Voor hij bij Ketchum werkte was hij initiator en directeur van het Nederlands Instituut voor Telemedicine, politiek secretaris van de Tweede-Kamerfractie van D66 en medewerker van de D66 delegatie in het Europees Parlement. Begin jaren negentig lobbyde hij namens milieuorganisatie IUCN bij de United Nations Conference on Environment and Develeopment (UNCED). Hij publiceerde hierover in de Leiden Journal of International Law. Arthur was ook gemeenteraadslid in Den Haag voor D66. Hij studeerde politicologie en Europees en internationaal recht aan de Universiteit Leiden.

Geen relevante nevenwerkzaamheden