Universiteit Leiden

nl en

Arthur van Buitenen

Buitenpromovendus/gast

Naam
Drs. J.C.J. van Buitenen
Telefoon
+31 70 800 9500
E-mail
j.c.j.van.buitenen@fgga.leidenuniv.nl

Werktitel proefschrift: 'Lobbying Coalitions in Global Food Security''. Participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre.

Meer informatie over Arthur van Buitenen

Arthur is werkzaam bij de Rabobank waar zijn opdracht is om vanuit duurzaamheid de reputatie van de bank te versterken bij klanten, stakeholders en het Nederlands publiek.

Voorheen was Arthur acht jaar partner en verantwoordelijk voor de Nederlandse public affairs activiteiten bij Ketchum. Tevens was hij Europees practice group leader voor Corporate Social Responsibility. Voor hij bij Ketchum werkte was hij initiator en directeur van het Nederlands Instituut voor Telemedicine, politiek secretaris van de Tweede-Kamerfractie van D66 en medewerker van de D66 delegatie in het Europees Parlement. Begin jaren negentig lobbyde hij namens milieuorganisatie IUCN bij de United Nations Conference on Environment and Develeopment (UNCED). Hij publiceerde hierover in de Leiden Journal of International Law. Arthur was ook gemeenteraadslid in Den Haag voor D66. Hij studeerde politicologie en Europees en internationaal recht aan de Universiteit Leiden.

Buitenpromovendus/gast

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Bestuurskunde

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.