Universiteit Leiden

nl en

Arko Ghosh

Universitair Docent

Naam
Dr. A. Ghosh
Telefoon
+31 71 527 5123
E-mail
a.ghosh@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-2924-5146

Arko Ghosh is universitair docent aan de Universiteit Leiden en lid van CODELAB.

Meer informatie over Arko Ghosh

Arko Ghosh is universitair docent aan de Universiteit Leiden en lid van CODELAB.

Kort cv

Arko behaalde zijn bachelor in Neurowetenschappen aan het Trinity College in de Verenigde Staten en promoveerde hierna op dit onderwerp aan de Swiss Federal Institute of Technology. Nu onderzoekt hij de mogelijkheid van het brein om zich aan te passen aan de dagelijkse uitdagingen. Om dit te onderzoeken bestudeert hij smartphonegedag en systems level neuroscience. Op die manier achterhaalt hij de principes van breinfuncties in de digitale wereld. De toenemende kennis van digitaal gedrag zal een ingrijpende impact hebben op hoe we met mentale gezondheid omgaan.  Om deze sociale verandering te versnellen, werkt Arko samen met klinische en translationele onderzoekers om zo nieuwe tools te ontwikkelen die gezondheids-gerelateerde inzichten kunnen bieden, gebaseerd op dagelijkse activiteiten die vastgelegd zijn met een telefoon.

 

Onderzoek

Mijn onderzoek richt zich op het ontwikkelen van een nieuwe generatie wetenschap van het brein, alsmede het trainen van onderzoekers. De focus ligt hierbij op het duiden van complexe gedragspatronen in de wereld buiten het laboratorium.  We zijn dan ook een partnerschap aangegaan met klinieken om onze nieuwe inzichten in het menselijk brein en gedrag in te zetten voor de ontwikkeling van moderne digitale gezondheidssystemen.

Om neurale- en gedragsprocessen te ontdekken, die de basis vormen voor gedrag in de wereld buiten het laboratorium,  richten we onze focus op langlopende registratie van smartphone interacties in combinatie met andere soorten data. Denk hierbij aan neurale data afkomstig van hersenimplantaten, maar ook aan laboratorium taken. Ons streven om gedrag buiten het laboratorium te ontrafelen heeft een hefboomeffect op het snel groeiende scala aan data- en complexiteitswetenschap.

Onze focus op de  wereld buiten het laboratorium leidt tot een toenemende imprint op verschillende gebieden, variërend van het  menselijk verouderingsproces tot de ontdekking van fundamentele gedragspatronen gedurende meerdaagse perioden. Daarnaast spelen we een fundamentele rol in het lanceren van spin-offs gericht op het oplossen van problemen in de wereld buiten het laboratorium aan de hand van door ons ontwikkelde wetenschap en technologie.  

Lees meer over Arko’s onderzoek op zijn  Engelstalige profiel.

Universitair Docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Cognitieve Psychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 2A44

Contact

  • QuantActions Co-founder & scientific advisor
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.