Universiteit Leiden

nl en

Anouk den Besten

Docent

Naam
A.L. den Besten MSc
Telefoon
+31 71 527 6583
E-mail
a.l.den.besten@law.leidenuniv.nl

Anouk den Besten is als docent en onderzoeker Criminologie verbonden aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Anouk den Besten

Anouk den Besten is als docent en onderzoeker Criminologie verbonden aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden. Zij voltooide in 2017 haar masteropleiding psychologie van conflict, risico en veiligheid aan de Universiteit Twente (cum laude). Aansluitend werkte zij als docent en onderzoeker bij deze universiteit voor de duur van twee jaar. In diezelfde periode was Anouk werkzaam als vrijwilliger juridische dienstverlening en piket bij Slachtofferhulp Nederland - locatie Almelo en Enschede. Daarna is zij aan de slag gegaan als onderzoeker veiligheid en criminaliteit bij onderzoeksbureau Dialogic.

Onderzoek

Als onderzoeker heeft Anouk zich de afgelopen jaren beziggehouden met verschillende onderzoeksprojecten in opdracht van het WODC en ministerie van Justitie en Veiligheid. Zo heeft zij in het verleden onderzoek gedaan naar agressie-incidenten tegen medewerkers in de asielopvang en de toepassing van VR/AR binnen justitiële context. Sinds februari 2022 is zij betrokken bij het onderzoek 'Van Bajes naar Buiten' naar de ervaringen binnen het reintegratieproces van (ex-)gedetineerde personen en betrokken professionals. Daarnaast is zij sinds november 2023 als onderzoekers verbonden aan een onderzoek naar sociale veiligheid in detentie. 

Onderwijs

Als vakcoördinator en docent is Anouk o.a. betrokken bij de bachelorvakken Inleiding Sociologie, Rechtshandhaving & Politie en Omgevingscriminologie. Daarnaast verzorgt zij het uitwisselingsonderwijs 'Leren achter tralies'

Tot slot houdt zij zich als bachelorcoördinator bezig met het verloop en de ontwikkeling van het bacheloronderwijs bij de opleiding Criminologie. 

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B3.33

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.