Universiteit Leiden

nl en

Anouk den Besten

Docent

Naam
A.L. den Besten MSc
Telefoon
+31 71 527 6583
E-mail
a.l.den.besten@law.leidenuniv.nl

Anouk den Besten is als docent Criminologie verbonden aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Anouk den Besten

Anouk den Besten is als docent Criminologie verbonden aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden. Zij voltooide in 2017 haar masteropleiding psychologie van conflict, risico en veiligheid aan de Universiteit Twente (cum laude). Aansluitend werkte zij als docent en onderzoeker bij deze universiteit voor de duur van twee jaar. In diezelfde periode was Anouk werkzaam als vrijwilliger juridische dienstverlening en piket bij Slachtofferhulp Nederland - locatie Almelo en Enschede. Daarna is zij aan de slag gegaan als onderzoeker veiligheid en criminaliteit bij onderzoeksbureau Dialogic.

Onderzoek

Als onderzoeker heeft Anouk zich de afgelopen jaren bezig gehouden met verschillende onderzoeksprojecten in opdracht van het WODC en ministerie van Justitie en Veiligheid. Zo heeft zij o.a. onderzoek gedaan naar agressie-incidenten geuit tegen medewerkers in de asielopvang, de toepassing van VR/AR binnen justitiƫle context en de detectie van deceptie middels eye tracking technologie.

Onderwijs

Als docent is Anouk o.a. betrokken bij de bachelorvakken Inleiding Sociologie, Rechtshandhaving & Politie en Onderzoeksvaardigheden in de Criminologie. Daarnaast begeleidt zij studenten bij het schrijven van hun bachelorthesis.

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B3.33

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.