Universiteit Leiden

nl en

Aniek Siezenga

Promovendus

Naam
A.M. Siezenga MSc
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
a.m.siezenga@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-1330-2799

Aniek Siezenga werkt als promovendus bij de programmagroep Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen en is tevens gelieerd aan het Max Planck Instituut in Freiburg.

Meer informatie over Aniek Siezenga

Kort CV

Aniek Siezenga werkt als promovendus bij de programmagroep Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen van de Universiteit Leiden. Ze is tevens gelieerd aan het Max Planck Instituut in Freiburg. 

Aniek is betrokken bij het ERC-onderzoeksprogramma ‘CRIMETIME’ onder leiding van prof. dr. Jean-Louis van Gelder. Het onderzoeksproject richt zich op de ontwikkeling van een Virtual Reality en smartphone app-interventie voor jonge delinquenten. 

Na het afronden van haar master Orthopedagogiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam werkte Aniek als orthopedagoog bij de Waag (Centrum voor ambulante forensische geestelijke gezondheidszorg), als casusregisseur in een wijkteam en als stage- en scriptiebegeleider van masterstudenten Orthopedagogiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds oktober 2020 is Aniek werkzaam bij de Universiteit Leiden. 

Onderzoek

Het onderzoeksproject FutureU richt zich op de ontwikkeling van een interventie voor het verminderen van zelfdestructief en delinquent gedrag. Daarbij wordt gebruik gemaakt van technologieën als Virtual Reality en smartphone apps om het vermogen tot langetermijndenken te versterken en zo zelfdestructief gedrag in het hier en nu te verminderen.

Werkdagen

Maandag tot en met vrijdag

Promovendus

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Neuropedagogiek en ontwikk. stoornissen

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.