Universiteit Leiden

nl en

Andrew Webb

Hoogleraar Fysica van MRI

Naam
Prof.dr. A. Webb
Telefoon
+31 71 526 5483
E-mail
a.webb@lumc.nl

Andrew G.Webb is hoogleraar radiologie en directeur van het Gorter Center for High Field MRI aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hij ontving de Simon Stevin Meester-prijs (2017) en ERC Advanced Grant (2014) en de Wolfgang Paul-prijs van de Duitse Humboldt-stichting (2004). Hij is/was lid van de wetenschappelijke adviesraad van een aantal instellingen, waaronder het Max Planck Instituut voor Cybernetica in Tuebingen en het National High Magnetic Field Laboratory in Tallahassee.

Meer informatie over Andrew Webb

Magnetische resonantie beeldvorming

De leerstoel van hoogleraar magnetische resonantie beeldvorming als directeur van het C.J.Gorter Center voor High Field MRI werd in 2008 opgericht met een missie om elementaire wetenschap / techniek / MR-fysica zo snel mogelijk naar de klinische arena te vertalen. We hebben ons gevestigd als een van de meest innovatieve onderzoeksgroepen in high field MRI, met vertaling van veel nieuwe hardware / software-ontwikkelingen naar klinische onderzoekstudies van Alzheimer, Huntingtons, Lupus, Duchennes, epilepsie en uveal-melanoom, onder andere. Veel van deze ziekten hebben directe tegenhangers in diermodellen, met preklinische MRI een belangrijk onderdeel van het laboratorium. Mijn specifieke interesse gaat uit naar het ontwikkelen van nieuwe MRI-hardware, zowel bij zeer hoge als zeer lage frequenties, van schalen van mens tot cel. In deze hoedanigheid zijn wij lid van een aantal NWO-Nationale Routekaarten voor Grootschalige Onderzoeksfaciliteiten zoals uNMR-NL en maken deel uit van vele Horizon2020-beurzen. Recentelijk hebben we onze hardware-kennis vertaald naar MRI-toepassingen met een zeer laag veld, met als uiteindelijk doel draagbare MRI-gegevens naar gemeenschappen te brengen zonder de financiële en infrastructurele middelen van de ontwikkelde wereld.

Wetenschappelijke carrière

Andrew Webb studeerde af aan de universiteit van Bristol met een bachelordiploma in de chemie en promoveerde aan de universiteit van Cambridge in de geneesmiddelenwetenschap. Na een postdoc in de afdeling Radiologie aan de Universiteit van Florida, trad hij toe tot de faculteit van de afdeling Electrical and Computer Engineering aan de Urbana-Champaign van de Universiteit van Illinois. Hij werd in 2000 benoemd tot hoogleraar en werkte drie jaar lang in de afdeling natuurkunde aan de universiteit van Würzburg aan een Humboldt Fellowship. In 2008 werd hij aangesteld om het nieuw gevormde C.J.Gorter Center in het Leids Universitair Medisch Centrum te leiden. Zijn belangrijkste onderzoeksgebieden zijn RF-ontwerp voor hoogveld-MRI en vertaling van nieuwe engineeringconcepten in de kliniek. Hij heeft meer dan 280 collegiaal getoetste artikelen gepubliceerd en is auteur van vier wetenschappelijke handboeken.

Prijzen en eervolle benoemingen

Andrew Webb received the Simon Stevin Meester Prize from the Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (2017), a European Research Council Advanced Grant (2015-2020), the Wolfgang Paul Prize from the Humboldt Foundation in Germany (2001-2004), and will be the recipient of a Beckman Institute Senior Fellowship in 2019.
 

Hoogleraar Fysica van MRI

  • Faculteit Geneeskunde
  • Divisie 2
  • Radiologie

Werkadres

LUMC Hoofdgebouw
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
Kamernummer C2-S

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.