Universiteit Leiden

nl en

Aafje de Roest

Promovendus

Naam
Drs. F.A. de Roest
Telefoon
+31 71 527 6553
E-mail
f.a.de.roest@hum.leidenuniv.nl

Profielfoto: Nikki van Toorn Aafje de Roest promoveert op culturele identiteitsvorming onder Nederlandse jongeren in online Nederlandse jeugdcultuur. Zij concentreert zich op hedendaagse Nederlandse hiphop.

Meer informatie over Aafje de Roest

Meer informatie is beschikbaar op de Engelstalige pagina. 

Ben je student en wil je onderzoek doen naar hiphop of jeugdcultuur? Neem gerust contact met me op, ik denk graag met je mee.

Heb je een mediaverzoek?

Ik doe onderzoek naar hedendaagse Nederlandse hiphop en de invloed daarvan op jongeren en ben altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de scene. Ik analyseer & interpreteer hiphop op een wetenschappelijke manier en plaats het in een bredere culturele en maatschappelijke context.
In het verleden deed ik onderzoek naar SMIB, Broederliefde, Hef, Ares en Killer Kamal. Onder mijn nieuwe casussen zijn rappers als Lijpe, Sevn Alias, Josylvio, Ronnie Flex, Lil Kleine, Jacin Trill, Snelle, Latifah en Famke Louise. Vanuit mijn expertise was ik te gast bij Radio EenVandaag en Focus Wetenschap, bij de Wilde Haren Podcast, geef ik workshops en was ik panellid bij De Nieuwe Liefde en bij een campagne over social impact onder jongeren van Top Notch en Adidas. Tijdens het programma Walk the Line trad ik met mijn Geniussessies (live-annotatie van songteksten en videoclips) op in Tivoli Vredenburg. In 2020 behoor ik tot een van twaalf Faces of Science van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen en NEMO.

Interesse? Neem gerust contact met mij op.

Promovendus

  • Faculteit der Geesteswetenschappen
  • Centre for the Arts in Society
  • Moderne Nederlandse L&C

Werkadres

Arsenaal
Arsenaalstraat 1
2311 CT Leiden
Kamernummer A0.18

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.