Universiteit Leiden

nl en

Podcast: Hooggevoeligheid begrijpen

Hooggevoeligheid, of sensorische verwerkingsgevoeligheid, wordt steeds vaker besproken in de media, maar wat betekent het eigenlijk om hooggevoelig te zijn? In deze aflevering deelt Véronique de Gucht, universitair hoofddocent aan de Universiteit Leiden, haar expertise over dit onderwerp.

In deze aflevering leer je  

  • Wat het betekent om hooggevoelig te zijn
  • Praktische vaardigheden om om te gaan met hooggevoeligheid
  • Welke eigenschappen van de BIG-5 geassocieerd worden met hooggevoeligheid
  • Veelgemaakte misvattingen over hooggevoeligheid

En nog veel meer!

Beoordeel je eigen gevoeligheid voor sensorische informatieverwerking

SPS-Monitor

Leiden Psychology Podcast
 

Deze podcastserie is een speciaal project binnen de afdeling Psychologie van Universiteit Leiden. Het biedt een platform voor mensen om onderwerpen binnen het vakgebied van de psychologie te bespreken vanuit verschillende perspectieven; het perspectief van studenten, van universiteitsmedewerkers, alumni, ervaringsdeskundigen en verschillende onderzoekers. Luister naar Véronique de Gucht over hoogsensitiviteit.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.