Universiteit Leiden

nl en

Remco Breuker in het Parool over de hoge spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea

Noord-Korea liet ballonnen gevuld met afval en uitwerpselen naar Zuid-Korea vliegen. Dit zou als reactie zijn op eerdere ballonnen met pamfletten en geld vanuit Zuid-Korea. In het Parool geeft hoogleraar Remco Breuker aan dat de spanningen sinds 1953 niet zo hoog zijn geweest.

Volgens Breuker zijn de recentste ontwikkelingen verondrustend. De gestuurde ballonnen door Noord-Korea zijn hier een voorbeeld van. Hij vertelt: 'Het is een reactie op een ballonnenactie van een Noord-Koreaanse dissident, twee dagen eerder.' De dissident, Park Sang-hak, staat aan het hoofd van de groep Fighters for a Free North Korea. Met conservatieve Zuid-Koreaanse activisten heeft hij grote ballonnen met pamfletten richting Noord-Korea opgelaten.

Meer weten?

Lees het hele artikel op Parool.nl (€).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.