Universiteit Leiden

nl en
Dušan Cvetanović

Marlou Schrover bij Met het oog op morgen over Libanon-deal: 'Deal leidt hooguit tot verschuiving'

De EU heeft Libanon een miljard euro toegezegd om de omstandigheden in vluchtelingenkampen te verbeteren, evenals de grenscontroles. Op die manier hoopt de EU het aantal vluchtelingen in haar landen te beperken. Hoogleraar Marlou Schrover vertelt er meer over in radioprogramma 'Met het oog op morgen'.

Schrover verwacht niet dat deze aanpak leidt tot grote veranderingen. ‘Het past wel in het hele rijtje van andere deals’, vertelt ze. ‘Het zal waarschijnlijk wel tot een verschuiving leiden, maar niet tot een oplossing van vluchtelingenmigratie.’

Meer weten?

Luister het hele fragment op de website van NPO Radio 1.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.