Universiteit Leiden

nl en
Flickr/Roel Wijnants

Marlou Schrover bij NH Nieuws over tekort aan woonwagens

Gemeenten hebben te weinig standplaatsen voor woonwagenbewoners. Sinds het beleid om standplaatsen op te heffen in 2018 werd geschrapt, zijn er maar weinig plekken bijgekomen. Dit zorgt voor problemen, zegt hoogleraar Marlou Schrover tegen NH Nieuws.

Door wachtlijsten die kunnen oplopen tot dertig jaar wonen veel woonwagenbewoners nu noodgedwongen in een gewoon huis. Problematisch, vindt Schrover, want als je eenmaal in een gewoon huis bent gaan wonen, mag je niet meer naar een woonwagen verhuizen. ‘Veel woonwagenbewoners zeggen: het is onze cultuur en die is in de Tweede Wereldoorlog van ons afgepakt’, zegt ze.

Meer weten?

Lees het artikel op de website van NH Nieuws.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.