Universiteit Leiden

nl en

David Henley in Trouw over ‘de koloniale klimaatschuld van Nederland’

Hoogleraar David Henley reageert in Trouw op een rapport van denktank Carbon Brief waarin wordt gesteld dat de klimaatschuld van Nederland bijna verdrievoudigd is. De uitstoot in de Nederlandse koloniën zou namelijk meegeteld moeten worden.

Henley vindt die notie ‘te simpel’. ‘Het klopt alleen als je vindt dat een overheid op elk moment verantwoordelijk is voor alles dat er binnen de grenzen gebeurt’, aldus de hoogleraar. Veel van de koloniale boskap werd gedaan door de snel groeiende bevolking. ‘Wat had Nederland daartegen moeten doen? En waarom zou Nederland er iets tegen hebben willen doen?’

Meer weten?

Lees hier het hele artikel.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.