Universiteit Leiden

nl en

MRNA-vaccins maken soms verkeerde eiwitfragmenten. Hoe erg is dit?

Uit onderzoek van onder andere Cambridge en Oxford kwam dat bij het Pfizer-vaccin af en toe onbedoelde eiwitstukjes worden gemaakt. In een interview met het NRC legt hoogleraar vaccinontwikkeling Gideon Kersten uit wat de effecten hiervan zijn.

'Het is een heel kleine hoeveelheid afwijkende producten, en ook nog eens een mengsel. Die dosis is te laag om een immuunreactie van betekenis op te wekken.' vertelt Kersten in het interview. Er is dus geen sprake van paniek. Ze kunnen met deze nieuwe inzichten wel een stapje verder in het optimaliseren van MRNA-vaccins. Hiermee kan uiteindelijk de dosis MRNA omlaag.

Meer weten?

Lees het hele artikel op de website van het NRC. (€)

Afbeelding: Pixabay

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.