Universiteit Leiden

nl en

Hoe Euclid de donkere kant van het heelal zal onthullen

De Euclid-missie van ESA moet de donkere kant van het heelal blootleggen. Maar hoe? Hoogleraar Observationele kosmologie Henk Hoekstra legt het uit in zijn interview met Space Team Europe. Hij gebruikt verhelderende voorbeelden zoals... een zwembad! Luister naar Henk Hoekstra om te begrijpen hoe Euclid het onzichtbare zichtbaar kan maken.

Henk Hoekstra | Space Team Europe for Euclid

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Space Team Europe is een initiatief van de ESA-ruimtevaartgemeenschap om Europese spelers in de ruimtevaart samen te brengen onder dezelfde paraplu en waarden als leiderschap, autonomie en verantwoordelijkheid te delen. Het team wil de kracht van samenwerking binnen de ruimtevaartpartners in Europa benadrukken en erkenning geven aan alle mensen die achter de schermen werken aan de Europese successen. Er is een lopende digitale campagne #SpaceTeamEurope die eind 2022 van start is gegaan en die tot doel heeft de belangrijkste spelers uit de ruimtevaartsector onder de aandacht te brengen, gekoppeld aan de belangrijkste Europese mijlpalen voor de ruimtevaart. Je kunt alle producties met #SpaceTeamEurope vinden op LinkedIn, Facebook en Twitter.

Meer video’s van Space Team Europe, bezoek de website of twitter.

Afbeelding: Pixabay

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.