Universiteit Leiden

nl en

Marlou Schrover in Trouw: ‘Er wordt nu gesproken over draagvlak, niet over migranten’

Hoogleraar Migratiegeschiedenis Marlou Schrover gaf in Trouw uitleg bij de veranderende perceptie die partijen hebben bij migratie en asiel.

Asielbeleid en migratie zijn al jaren een struikelblok bij het formatieproces. Linkse partijen pleiten voor een opener beleid, rechtse partijen willen de toestroom van migranten juist verminderen. Ook bleek het de achilleshiel van de Rutte-kabinetten te zijn. Inmiddels gaan de politieke partijen er anders mee om ziet Marlou Schrover: ‘In plaats van te praten over migranten, hebben ze het over ‘draagvlak’. Ze willen ‘grip op migratie’ krijgen. Hierin zijn alle partijen eensgezind, maar met echte oplossingen komen ze niet’.

Meer weten?

Lees het hele artikel hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.