Universiteit Leiden

nl en

Hoe gaat het grondoffensief in Gaza eruitzien?

De spanningen tussen Israël en Hamas lopen hoog op en een Israëlische inval lijkt ophanden. Frans Osinga vertelt in diverse media over het grondoffensief in Israël.

Op de vraag wanneer het grondoffensief plaats gaat nemen beantwoordt Osinga dat het bombarderen nu eerst bedoeld is om de risico's voor de grondtroepen te minimaliseren. Het is volgens Osinga de belangrijkste manier om bekende verzetsplekken en tunnelsystemen uit te schakelen. Een fase die volgens hem zomaar langer dan drie weken kan duren.

Verder denkt Osinga dat Israël anders Gaza binnen zal vallen dan de vorige keer. 'Ze hebben de bevolking verzocht naar het zuiden te gaan, dus daar zullen ze waarschijnlijk niet binnentrekken. Maar wel vanaf zee, vanuit het noorden en in het midden. Daar zullen ze vermoedelijk een soort separatiecorridor maken, zodat Hamasstrijders vanuit het zuiden niet naar het noorden kunnen komen om te vechten’, aldus Frans Osinga.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.