Universiteit Leiden

nl en

Nieuwe ontdekkingen over het DNA van watersalamanders

Watersalamanders hebben een evolutionaire fout in het DNA, waardoor 50% van de embryo's sterft. Manon de Visser doet haar promotieonderzoek naar deze amfibieën en dat krijgt de afgelopen tijd veel media-aandacht. Bij Radio 1 mocht ze langskomen voor een interview en ook NEMO kennislink schreef over haar onderzoekt.

In het interview op Radio 1 vertelde ze over deze evolutionaire fout.  'Het is heel onlogisch dat natuurlijke selectie daar nog geen oplossing voor heeft gevonden.' Gelukkig zijn ze nu de eerste stappen aan het zetten om dit raadsel op te lossen. 

Het artikel van NEMO kennislink gaat in op de bandsalamanders. Er bestaan namelijk drie verschillende soorten bandsalamanders, die ook hybride nakomelingen krijgen. Toch smelten die soorten niet samen. 'Het DNA mengt als water met olie,' legt De Visser uit in een korte kennisclip. 

Meer weten? 

Beluister het interview op de website van Radio1
Lees hier het het hele artikel op de website van NEMO kennislink

Afbeelding: Pexels 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.