Universiteit Leiden

nl en

Marlou Schrover over de instroom van asielzoekers

Het kabinet is gevallen over de asielinstroom. Volgens Mark Rutte zou die ‘twee of drie keer hoger zijn dan normaal’. In radioprogramma ‘OVT’ gaat hoogleraar Marlou Schrover in op onder meer deze uitspraak.

‘Ik weet niet waar hij (Rutte, red.) de norm legt voor dat normaal’, zegt Schrover in de uitzending. ‘Als je kijkt naar migratie, dan zitten we nu op 400.000 mensen in het afgelopen jaar, maar slechts tien procent daarvan was asielmigrant. Dat zijn dus 40.000 van deze migranten. 100.000 waren mensen uit Oekraïne. Voor die tijd zie je periodes van toe- en afname. 2008 tot 2013 was een periode waarin het aantal gering was. Dan neemt het aantal heel erg toe als gevolg van de oorlog in Syrië, dan weer af en nu weer toe.’

Meer weten?

Luister het hele fragment op de website van OVT.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.