Universiteit Leiden

nl en

Nieuwere versie van Chat-GPT kan nog meer dan de vorige

GPT-4, een nieuwere versie van de populaire chatbot Chat-GPT, is in staat om nog betere antwoorden te geven dan zijn voorganger. ‘GPT-4 kan beter redeneren, interpreteren en problemen oplossen’, zegt LIACS-onderzoeker Peter van der Putten.

De nieuwe chatbot is getest op examens in Rechten en Biologie en haalde met gemak hoge scores. Ook kan GPT-4 context uit afbeeldingen halen. Ondanks deze vooruitgang is de chatbot nog niet perfect. Volgens OpenAI, de maker van chat-GPT, geeft de chatbot nog steeds af en toe foute antwoorden. Ook zijn er nog twijfels over de transparantie van het systeem. Peter van der Putten: ‘Er zijn geen details over hoe het model precies in elkaar zit’.

Lees het hele artikel op nu.nl

Nog meer weten over dit onderwerp? Lees dan ook het artikel van inews.

Peter werd al eerder geïnterviewd door nu.nl. Lees hier het artikel Omslagpunt voor kunstmatige intelligentie bereikt

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.