Universiteit Leiden

nl en
Koe in een weiland

Erisman neemt geen gas terug

Wie is de hoogleraar milieu en duurzaamheid die aan de slag gaat als voorzitter van de Wetenschappelijke Klimaatraad? Op 6 maart publiceerde de Volkskrant een profiel van stikstofprofessor Jan Willem Erisman.

Al sinds de jaren tachtig waarschuwt Erisman voor de negatieve gevolgen van hoge stikstofuitstoot, maar het is pas sinds kort dat er schot komt in het inperken ervan. Toch gaat het volgens Erisman nog niet snel genoeg. Collega-stikstofexpert Hans van Grinsven vindt het dapper dat Erisman zich over zulk politiek gevoelige zaken durft uit te spreken. ‘De kritiek is dan al snel dat je je als actievoerder gedraagt en niet als onafhankelijk deskundige’, zegt hij in de Volkskrant. 'Maar met wetenschap die alleen vanachter het bureau en met rapporten bedreven wordt, red je het niet.'

Meer weten over Jan Willem Erisman?

Lees het volledige artikel op de website van de Volkskrant (€)

Naar Volkskrant.nl
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.