Universiteit Leiden

nl en

Aandacht voor robotvogel: ‘Zebravinken blijven geïnteresseerd’

De robot-zebravink valt goed in de smaak. ‘Zelfs na een maand blijven de zebravinken gebiologeerd luisteren naar de robot en doen ze hem na,’ vertelt onderzoeker Judith Varkevisser bij Vroege Vogels van BNNVARA.

De Robo-Finch moet het makkelijker maken om ‘vocaal leren’ bestuderen. Zebravinken zijn echte zangvogels, en hebben hulp van hun soortgenoten nodig om te leren zingen. Maar welke factoren zijn hierbij belangrijk? De robotvogel moet helpen dit raadsel uit te pluizen. Onderzoekers Judith Varkevisser (UvA, Leiden Universiteit), Katharina Riebel (Leiden Universiteit) en Wouter Halfwerk (VU Amsterdam) vertelden over onderzoek.

Media-uitingen

BNNVARA, Vroege Vogels – Jonge zebravinken krijgen zangles van een robotvink
BNR Nieuwsradio – Jonge zebravinken krijgen zangles van robotvogel
Trouw – Jonge zebravinken op zangles bij robotvogel €

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.