Universiteit Leiden

nl en

Anne Urai bij Radio 1 over Twitter-overname

Anne Urai heeft een week lang het Twitteraccount van NL_Wetenschap overgenomen, waardoor het publiek onder andere kennis kon maken met haar onderzoek en inzicht kreeg in hoe een dag als wetenschapper eruitziet. Tijdens 'De Nacht Van' op Radio 1 deelde zij haar ervaringen en nog veel meer.

NPO Radio 1

Anne Urai had de eer om het Twitteraccount van NL_Wetenschap een week over te nemen.  Bij 'De Nacht Van' op NPO radio 1 vertelt zij over haar Twitter overname en haar onderzoek naar perceptie en onze zintuigen. 'De insteek van mijn Twitterovername was om het publiek kennis te laten maken met mijn onderzoek, hen te laten zien hoe mijn dag als neurowetenschapper eruit ziet en om inzicht te verschaffen in hoe de wetenschap te werk gaat en hoe zij bijdraagt aan grotere maatschappelijke debatten zoals de klimaatverandering.

Urai neemt de luisteraar mee in haar eigen onderzoek. 'Ik onderzoek hoe we de wereld om ons heen ervaren, dat niet alleen afhangt van het plaatje dat we op ons netvlies ontvangen, maar ook wordt beïnvloed door de kennis die we hebben en de staat waarin we zijn. Stel dat je bijvoorbeeld voor het stoplicht staat en je wilt zien of het rood of groen is, maar het is mistig dus je hebt geen duidelijke perceptuele informatie, dan weten we dat dingen die er officieel niet toe doen, zoals de keuzes die je eerder maakte of hoe zeker je was over eerdere beslissingen, ook beïnvloeden welk besluit je neemt.' Twitteren over de wetenschap (8 december 2022).

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.