Universiteit Leiden

nl en

Anne Urai en Neuromatch-collega's winnen prijs voor Open Science

Cognitief neurowetenschapper Anne Urai maakt deel uit van het Neuromatch Conference-team met wie ze de prijs voor open science heeft gewonnen. Met deze prijs ter waarde van $ 80.000, wil Neuromatch barrières in financiering en onderwijs verminderen of wegnemen door altijd betaalbare educatie, netwerken en wetenschappelijke communicatie aan te bieden.

De prijs voor open science wordt uitgereikt tijdens het Open Science in Action Symposium in het Montreal Neurological Institute-Hospital op 30 november 2022.

Samenwerkende en onafhankelijke onderzoekers

Neuromatch helpt nieuwe onderzoek om barrières in hun carrière te doorbreken. Via Neuromatch kunnen nieuwe onderzoekers gespecialiseerde en multidisciplinaire wetenschappelijke training krijgen, ervaring opdoen met het presenteren van wetenschappelijk onderzoek, een netwerk opbouwen en de tools en ervaring krijgen om zowel als samenwerkende als onafhankelijke onderzoekers te functioneren. Tot op heden heeft Neuromatch al 20.000 deelnemers uit 105 verschillende landen geholpen.

Prijs voor open science

De prijs voor open science is een initiatief van The Neuro’s Tanenbaum Open Science Institute en wordt dit jaar voor de tweede maal uitgereikt. De prijs heeft een waarde van $ 80.000 CAD en wordt gesponsord door de Irv and Helga Cooper Foundation. Projecten, groepen of individuen die open science-praktijken, beleid en/of tools hebben ontwikkeld of verbeterd, die een aantoonbare impact hebben gehad op neurowetenschappelijk onderzoek komen in aanmerking voor de prijs.

Neuromatch is een non-profitorganisatie gevestigd in de Verenigde Staten. De organisatie bestaat uit een online team van neurowetenschappers dat als missie heeft om wereldwijde interacties voor het uitwisselen van kennis, mentorschap, netwerken en professionele ontwikkeling te bevorderen. Neuromatch is opgesplits in de Neuromatch Academy en Neuromatch Conference. Samen zorgen ze ervoor dat duizenden ondervertegenwoordigde wetenschappers in staat zijn om barrières in hun loopbaan te doorbreken door hen toegang te verlenen tot de juiste leermiddelen en infrastructuur. 
Neuromatch

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.