Universiteit Leiden

nl en

André Gerrits bij NU.nl over wanneer ambassadeurs verantwoording moeten afleggen

Wat gebeurt er precies als een ambassadeur op het matje wordt geroepen? En hoe ernstig is het als dat gebeurt? Hoogleraar International Studies and Global Politics André Gerrits benatwoord deze vragen bij NU.nl.

Hoewel het een zwaar middel is, komt het tegenwoordig relatief vaak voor dat ambassadeurs verantwoording moeten afleggen voor bepaalde gebeurtenissen. Afgelopen dinsdag werd bijvoorbeeld door Turkije de Nederlandse ambassadeur op het matje geroepen vanwege een verscheurde Koran bij een protestactie in Den Haag. Gerrits stelt dat ieder land zijn eigen gevoeligheden heeft en daarom zelf bepaalt wanneer het een ambassadeur oproept ter verantwoording. 

Meer weten?

Het volledige artikel met André Gerrits is terug te lezen op de website van NU.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.