Universiteit Leiden

nl en

Gert Oostindie spreker bij de Multatulilezing 2022

Donderdag 17 november vond de 25e editie van de Multatulilezing met als thema "Botsende culturen – het menselijke bewaren in onmenselijke situaties" plaats in Breda. Historicus Gert Oostindie was een van de sprekers bij dit evenement.

De stichting Multatuli Lezing Nederland wil een bijdrage leveren aan het debat over de waarde van democratie en vrede voor de internationale en lokale samenleving. De voornaamste activiteit van de stichting is de organisatie, elke twee jaar, van een lezing in Breda. De 25e editie van dit evenement werd geopend door Oostindie met zijn lezing "Met de beste bedoelingen". Hierin besprak hij het belang van zijn onderzoek naar Nederlands extreem geweld in de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, de conclusies en de reacties hierop, en bracht deze in verband met Multatuli’s denken en met bredere vragen over kolonialisme, racisme en nationale identiteit. 

Meer weten?

De volledige lezing "Met de beste bedoelingen" van Gert Oostindie is terug te lezen op de website van de stichting Multatuli Lezing Nederland.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.