Universiteit Leiden

nl en

Moet je wachten op het allernieuwste vaccin?

Terwijl we druk bezig zijn met het uitdelen van herhaalprikken, is er ook een nieuwe versie van het coronavaccin op komst. Kan je dan eigenlijk niet beter wachten tot dat vaccin er is voordat je jezelf laat inenten? Bijzonder hoogleraar vaccinontwikkeling Gideon Kersten legt op 19 oktober in Trouw uit waarom niet.

Volgens Kersten beschermen ook de ‘oudere’ vaccins uitstekend tegen ernstige ziekte. ‘Het is een keuze tussen een extreem goed en een goed vaccin,’ legt hij uit. ‘Ook als je een boosterprik krijgt die niet helemaal overeenkomt met de circulerende varianten, ben je goed genoeg beschermd tegen die varianten.’

Lees het volledige artikel

Meer redenen om niet te wachten met de booster?

Lees het artikel op Trouw.nl (€)
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.