Universiteit Leiden

nl en

Oordeel zelf over Goeie Mie

Oordeel zelf over het bewijs in een fictieve strafzaak, naar aanleiding van de dood van Hester en haar 4-jarige dochter Suzanna. Tot welke conclusie kom jij: heeft Goeie Mie hen vergiftigd of is er sprake van een noodlottig ongeval? Organisatoren Marianne Lochs en Kiki Twisk van de Universiteit Leiden vertellen erover bij Sleutelstad Radio.

10 september is de Publieksdag Waarheidsvinding. Deze heeft als thema: Geneesmiddelen of gif? Meng jij je in het debat? 'We wilden als onderzoeksgroep binnen het Instituut voor Strafrecht en Criminologie een publieksdag organiseren. Het idee was om daar zoveel mogelijk Leidenaren bij te betrekken', vertelt Lochs bij Sleutelstad

'Op deze manier laten we mensen kennismaken met het onderzoek dat wij doen en de thema’s die daarbij naar voren komen', gaat Twisk verder. 'Binnen onze onderzoeksgroep houden we ons bezig met waarheidsvinding. Hoe kom je er bijvoorbeeld in een strafzaak achter wat er is gebeurd?'

De organisatoren spelen een zitting na en laten het publiek zo kennismaken met dilemma’s en vraagstukken die normaal gesproken bij de rechter op zijn of haar bordje liggen. 'We hebben verschillende thema’s uitgekozen waar mensen misschien al een beeld bij hebben', zegt Lochs. 'We willen graag laten zien hoe wij daar tegenaan kijken vanuit het onderzoek.'

De Publieksdag Waarheidsvinding vindt plaats op 10 september 2022 in het Kamerlingh Onnes Gebouw. Iedereen mag deelnemen en toegang is gratis.

Meer weten?

Het volledige artikel en de radiouitzending vindt u op Sleutelstad.nl. Meer informatie over de publieksdag vindt u hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.