Universiteit Leiden

nl en

Antoinette van Laarhoven in New Scientist als wetenschapstalent van de toekomst

'Langdurige of chronische jeuk en pijn zetten een leven op zijn kop. Van deze klachten is jeuk echt een onontgonnen terrein.' vertelt Van Laarhoven. 'Mijn uiteindelijke doel is het lijden van mensen te verlichten door de psychologie kant ervan aan te pakken.’

Tijdschrift New Scientist - juni 2022

Tijdschrift New Scientist vroeg voor hun 100ste editie vooraanstaande wetenschappers wie dé talenten binnen hun vakgebied zijn. Antoinette van Laarhoven staat op die lijst, aangedragen door Andrea Evers. 

Lees New Scientist Dossier 100, uit de 100ste editie van New Scientist, juni 2022.

Het Parool

Een nieuwe vorm van het internet, onderzoek naar emoties van apen en een zoektocht naar de oorsprong van jeuk: ter gelegenheid van het honderdste nummer van New Scientist vroeg de redactie aan de beste Nederlandse wetenschappers wie volgens hen het grootste talen uit hun vakgebied is. Dit zijn dé jonge wetenschappers om in de gaten te houden: ‘Ze is eigenwijs, maar blijkt vrijwel altijd gelijk te hebben’ (28 mei 2022)

AD

Wie zijn in ons land de onderzoekers van de toekomst? New Scientist vroeg aan gelauwerde wetenschappers om talenten te kiezen die in hun ogen een belangrijke rol gaan vervullen. Dit zijn dé wetenschapstalenten van de toekomst (22 mei 2022)

Spijkers Met Koppen - mei 2022

Van Laarhoven staat in New Scientist genoemd als wetenschappelijk talent. Aan tafel bij Spijkers Met Koppen - met Dolf Jansen & Willemijn Veenhoven - vertelt zij over haar onderzoek naar de subjectieve ervaring van pijn en jeuk. 'Verwachtingen blijken keer op keer een enorme rol te spelen in de perceptie van jeuk en pijn.' vertelt Van Laarhoven. 'Mensen die chronisch last hebben van jeuk en of pijn kunnen vast raken in cognities die dagelijks de last van jeuk en pijn meer worden verwacht en ervaren.' 
Spijkers Met Koppen (21 mei 2022)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.