Universiteit Leiden

nl en

Maurits Berger in het Leidsch Dagblad over onderzoek mét moslims

Hoogleraar Maurits Berger vertelt in het Leidsch Dagblad over zijn onderzoek mét moslims, in plaats van slechts óver moslims. Hij vindt dat onderzoek naar de islam al jaren in hetzelfde kringetje rondgaat en is daar moe van.

‘Jarenlang is er vooral onderzoek gedaan óver moslims, in plaats van mét. Laten we het nu eens met elkaar doen,’ begint hij. Berger gaat onderzoek doen naar de vraag hoe Europese moslims hun toekomst in Europa zien. ‘Ik ben heel erg benieuwd welke onderwerpen en ideeën er allemaal uitkomen. Van daaruit willen we verder gaan onderzoeken en mensen uit verschillende vakgebieden bij elkaar brengen.’ 

Meer weten?

Lees dan het artikel op de website van het Leidsch Dagblad (€).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.