Universiteit Leiden

nl en

Nira Wickramasinghe in de Volkskrant over crisis in Sri Lanka

Sri Lanka kan zijn leningen niet meer afbetalen. In de Volkskrant legt hoogleraar Nira Wickramasinghe uit hoe het kan dat het land op de rand van een faillissement balanceert.

Verschillende geopolitieke ontwikkelingen belemmeren de economie van Sri Lanka: door de coronacrisis loopt het land inkomsten van toeristen mis, terwijl de oorlog in Oekraïne ervoor zorgt dat veel producten duurder worden. Toch zijn dat volgens Wickramasinghe niet de enige redenen dat Sri Lanka de buitenlandse leningen niet meer kan afbetalen: ‘En dat is niet de schuld van China maar van de leiders die dachten dat ze van Sri Lanka een soort Singapore konden maken.'

Meer weten?

Het hele artikel lees je op de website van de Volkskrant.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.