Universiteit Leiden

nl en

Marlou Schrover in NRC over de opvang van Oekraïense vluchtelingen

‘Vluchtelingen moeten worden opgevangen in de regio’, was een veelgehoord argument tijdens de vluchtelingencrisis van 2015. Nu Rusland Oekraïne is binnengevallen, is Nederland die regio geworden. In NRC duidt hoogleraar Marlou Schrover wat dit betekent voor de Nederlandse vluchtelingenopvang.

Volgens Schrover is de kans klein dat de houding ten opzichte van Oekraïense vluchtelingen even positief blijft als die nu is: ‘Eerst is er veel steun. Maar na een maand of drie, vier, wanneer die vluchtelingen hier ook gehuisvest moeten worden, ontstaat het patroon: liever niet in mijn achtertuin.’

Meer weten?

Lees het hele artikel op de website van NRC.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.