Universiteit Leiden

nl en

Marlou Schrover in Trouw over de aanpassing van het Vluchtelingenverdrag

Moet het Vluchtelingenverdrag worden aangepast om beter aan te sluiten bij de huidige migratiesituatie? Nee, zegt hoogleraar Marlou Schrover in Trouw.

In Brussel wordt regelmatig gepraat over aanpassingen van het Vluchtelingenverdrag. Volgens Schrover zijn dergelijke aanpassingen onwenselijk: ‘Iedereen is het er over eens dat je niet aan het Vluchtelingenverdrag moet zitten. Dat verdrag kwam voort uit de Holocaust, en het idee dat de wereld had gefaald. Als je daaraan gaat morrelen, tast je iets heel fundamenteels aan. Het wordt dan voor vluchtelingen alleen maar slechter.’

Meer weten?

Lees het hele artikel op de website van Trouw.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.