Universiteit Leiden

nl en

Leo Lucassen in de Volkskrant en de Morgen over het Europese migratiebeleid

Hoogleraar arbeids- en migratiegeschiedenis Leo Lucassen argumenteert in een opiniestuk in de Volkskrant en de Morgen dat Europa asielzoekers ‘dwingt tot dodelijke hordenloop’, terwijl het de migranten juist goed kan gebruiken.

‘Het argument tegen het opvangen van asielzoekers luidt dat de EU zoveel immigranten niet aankan. Streng beleid zou helaas noodzakelijk zijn. Anders zouden nog veel meer migranten zich wagen aan de reis naar een EU-lidstaat, of aan een oversteek naar het Verenigd Koninkrijk. Hoewel dat niet ondenkbeeldig is, is het goed de feiten aandachtig te analyseren en deze migratiestroom in een breder perspectief te plaatsen,’ schrijft Lucassen. Aan de hand van drie bezwaren pleit hij dat het tegendeel waar is en dat migranten broodnodig zijn. 

Meer weten?

Lees dan het opiniestuk op de website van de Volkskrant of op de website van de Morgen (€).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.