Universiteit Leiden

nl en

Larissa Schulte Nordholt bij NPO Radio 1 over de Afrikaanse geschiedenis van Afrika

Historica en oud-promovenda Larissa Schulte Nordholt vertelt in het radioprogramma OVT op NPO Radio 1 over haar proefschrift ‘Africanising African History’. Haar proefschrift laat de hobbelige ontstaansgeschiedenis van een boekenserie die de Afrikaanse geschiedenis vastlegt zien.

‘Het is een mooi project om te kijken hoe de historiografie buiten Europa eruit ziet,’ vertelt Schulte Nordholt. ‘In 1960 worden in Afrika heel veel landen onafhankelijk (…) en daarom komt er momentum om in 1964 dit project op te starten. (…) Geschiedschrijving is heel belangrijk bij het vormen van een eigen identiteit.’ 

Meer weten?

Luister dan naar het fragment op de website van NPO Radio 1.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.