Universiteit Leiden

nl en

Pablo Isla Monsalve over discriminatie in AD

Negatieve stereotypen spelen nog steeds een belangrijke rol in de omgang van Nederlanders met mensen uit andere landen. Dat stelt universitair docent Pablo Isla Monsalve in een interview met het AD.

‘Mensen vragen bijvoorbeeld waar ik vandaan kom. Als ik Chili zeg, dan hoor je wel eens “O maar je bent wel slim”. Nederlanders denken dat zij alles beter kunnen dan mensen uit warme landen,’ aldus Isla Monsalve. Volgens hem is dat probleem ook binnen Nederland zichtbaar. ‘Studenten uit Brabant proberen in de Randstad hun accent te verbergen. Wie Brabants praat, wordt niet voor vol aangezien. Het laat zien dat we snel een etiket opplakken. Dat zit dicht tegen racisme aan.’

Meer weten?

Lees het volledige artikel op de website van het AD.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.