Universiteit Leiden

nl en

Marlou Schrover bij EenVandaag over vluchtelingenopvang

Het aanmeldcentrum voor vluchtelingen in Ter Apel zit overvol. De gemeente wil daarom dat ook op andere plekken in Nederland opvang mogelijk wordt. Hoogleraar migratiegeschiedenis Marlou Schrover duidde de situatie bij EenVandaag.

Volgens haar wordt het overvolle aanmeldcentrum veroorzaakt door kortetermijnbeleid van de overheid: ‘Op een gegeven moment lijkt het erop dat het aantal (vluchtelingen, red.) afneemt. Dan zegt een overheid: “Het staat nu leeg, laten we wat mensen verplaatsen en centra sluiten.” Op een gegeven moment is het aantal centra heel gering geworden. Dan komt een nieuwe groep vluchtelingenmigranten en die heeft dan geen plaats meer. Het is dus eigenlijk het gevolg van het feit dat men hoopt dat er geen nieuwe migranten meer zullen komen, maar die komen altijd wel.’

Meer weten?

De hele aflevering is te zien op de website van EenVandaag.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.