Universiteit Leiden

nl en

Leo Lucassen over migratiepiek in AD

Het aantal asielzoekers in Nederland nam de afgelopen weken plotseling toe. In AD licht hoogleraar Leo Lucassen toe wat dit effect te maken heeft met het overheidsbeleid.

Volgens Lucassen is de herfst altijd een drukke periode in asielzoekerscentra, omdat het weer dan goed is om te reizen. Bovendien zou het kabinet regelmatig de waarschuwing hebben gehad dat het de komende jaren rekening moet houden met tussen de 25.000 en 30.000 asielzoekers per jaar. ‘Dus dat er nu opeens niet genoeg opvang is, is bewust een crisis organiseren om zo te laten zien dat je  die mensen eigenlijk niet hier wil hebben,’ stelt Lucassen.

Meer weten?

Het hele artikel lees je op de website van AD.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.